Onlinespel

Det är ganska kul att bara få sitta och fördriva tid på telefonen, de flesta av oss gör det någon gång per dag. Och tack vare att mobilerna har blivit så snabba, skärmarna så stora och internet så stabilt, är det lätt att koppla upp sig till nätet och köra några roliga spel. Här är ni våra rekommendationer.

Candy Crush Saga

För den som vill göra något enkelt men samtidigt frustrerande svårt. Candy Crush har enkla regler; man ska krossa alla karameller på rutan genom att få tre-i-rad. Till sin hjälp har man några specialkarameller som tar bort en hel rad och liknande, samt några vapen som kan hjälpa en nära man hamnar i knipa. Eftersom spelet har ett sådant enkelt upplägg är det lätt att hoppa in, spela för ett eller två liv och sedan fortsätta med något annat.

Poker

Här får man chansen att använda hjärnan ordentligt. Poker har enkla regler men är fortfarande ett spel som är svårt att bemästra. Vanligtvis spelar man efter Texas Hold’emregler men det finns flera andra varianter. Det enklaste sättet att spela poker på mobilen är att ladda ner en pokerapp som är anpassad för mobilbruk. I poker kan man välja om man vill spela gratis eller om man vill satsa riktiga pengar med chansen att vinna riktiga pengar.

Don’t Starve

Det här spelet finns att köpa och ladda ner hos Steam. Det är ett mörkt men ändå roligt spel där den simpla handlingen går ut på att inte svälta. Man går omkring i skogen och samlar mat, ved och andra saker för att sedan skynda sig tillbaka till sin lägereld innan mörkret faller. För det finns skuggor i mörkret… och ens enda skydd är elden. Nu finns spelet även som multiplayer där man arbetar tillsammans för att hålla hungern och monstren borta.